Modada Bedenini Tanıma Sınavı: Tulumlar

Moda bize yenilenmek ve kendi stilimizi bulmak için birçok seçenek sunuyor. Tek renk, abiye ya da desenli tulumlar, son yılların en sofistike parçaları arasında. Ancak tulum kullanmak, adeta tarzınızı oturtup oturtamadığınızı gösteren bir sınav gibi… O yüzden tulum giymiş bir kadın gördüğümüzde ya stiline hayranlık duyarız ya da “Yok artık” deyip kafamızı çevirmek isteriz.

Önce tulum giymenin size sunacağı ayrıcalıklara bakalım:

-Uzun saatler alan, kombin derdinden kurtulmak. Ne de olsa tek yapmanız gereken giyinip çıkmak.

-Herkes skinny jean, siyah elbise ya da kırmızı ruj gibi klasik hilelerin peşine düşmüşken, yenilikçi seçiminizle bakışları üzerinize toplamak.

-Tulum giymek cesaret ister. Sizin avantajınız ise cesaretinizi konuşturmak.

-Tulum giydiğinize göre, vücudunuza güveniyorsunuz demektir. Dolayısıyla en çok kıskanılan avantajınız, uzun boyunuzu, ince belinizi ya da güzel omuzlarınızı öne çıkartmak olacak.

-Her bir parçayı ne kadar uzun süre aradığımız, deneyip çıkarttığımız ve ödediğimiz servet düşünüldüğünde, vakit ve nakit tasarrufu da işin bir başka güzelliği…

Gelelim Tulum Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Konulara…

-Güzel yönünü öne çıkar, kusurlarını gizle: Tulum seçerken vücudunuza uygun bir seçim yapmak adeta bir sanat… Göbek, geniş basen ve kalçaları kamufle etmek için doğru renk, kesim ve modeli bilmeniz gerek. İşe, kendi kamufle etmek istediğiniz bölge ile başlayın ve eğer seçtiğiniz model, bedeninizin en güzel yönünü açığa çıkartıyorsa, o tulumu alın.

-Mevsimlere Dikkat: Havalar hala sıcakken şortlu, kaprili tulumlar, hafta sonlarının gözdesi… Eğer kısa bir tulum almayı planlıyorsanız, bilmeniz gereken konu, altına ince çorap giymemeniz gerektiği. Diyeceksiniz ki, sonbahara girerken üşümez miyim? Biz sadece modacıların tavsiyelerini iletiyoruz. Elçiye zeval olmaz.

-Rahatlık Mı Ciddiyet Mi? Evet, omuzları askılı ya da kolları volanlı şortlu tulumları, elbise giyebileceğiniz her yerde kullanmanız mümkün. Ancak gireceğiniz ortamın, yaşınız ve mesleğinizin; bu şirinliği kaldırıp kaldırmayacağına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde fazla rahat ya da açık giyindiğiniz için eleştiri oklarına hedef olabilirsiniz.

-Şortlu Tulumlarda Sentetik Malzemeye Mesafeli Yaklaşın: Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, adım attıkça bacaklarınızın arasında toplanan sentetik kumaşlardan uzak durmak. Fazla kiloluysanız ya da ince kumaşlardan üretilmiş bir tuluma bakıyorsanız, başınıza gelmesi oldukça muhtemel bir durum bu.

-Ayakkabı Seçimi Her Şeyi Değiştirir. Modanın genel kuralı, tulumlarda da geçerli. Belki çok rahat kapri bir tulum seçtiniz ama ayakkabınız fazla ciddi ya da tek renk ve oldukça kaliteli bir tulum aldınız ama topuklu ayakkabı giymeyi sevmiyorsunuz. Bu durumda o canım tulumu satın alsanız bile istediğiniz etkiyi bırakmanız çok zor. O yüzden tulumun gerektirdiği özeni, mutlaka göstermelisiniz. Bunu yapmanın kolay yolu, boynunuza takacağınız şık bir kolye, saçlarınızın zarif dalgaları ya da sandaletlerinizdeki çarpıcı doğal taşlar olabilir. Ne yaparsanız yapın tuluma hak ettiği saygıyı gösterin. İnanın göreceğiniz ilgi, buna değecek.

Tulumları seçeceğiniz modele göre sneakers, espadril ya da sandaletlerle kombinleyebilirsiniz. Biraz daha şık olmak isterseniz elbette bir çift topuklu ayakkabıya ihtiyacınız olacak.

https://www.modamoss.com/cizgili-volanli-tulum-mavi-0195

Cizgili-Volanli-Tulum-Mavi-0195-a81d

Moda Moss Çizgili Volanlı Tulum: 54,90 TL

Ofiste Kullanım ve Davetler

Moda Moss’un tulum seçenekleri arasında gündelik spor parçalar kadar çok şık abiye modeller de bulabilirsiniz. Uzun tulumları ofiste, bir davete katılırken ya da özel günlerde kullanmak mümkün… 29 TL’den başlayan uygun rakamların gönlünüzde taht kuracağı kesin.

https://www.modamoss.com/file-detay-abiye-bayan-tulum-siyah-0118

File-Detay-Abiye-Tulum-Siyah-0118-0203

Moda Moss Siyah Abiye Tulum: 49,90 TL


Sayfanın başındaki Moda Moss İp Askılı Kruvaze Tulum: 29,90 TL https://www.modamoss.com/ip-askili-kruvaze-bayan-tulum-siyah-0119

 

Yorum bırakın